Niektoré kvalitné zelené čaje a oolongy sa dájú pripraviť aj macerovaním v studenej vode.
Takáto príprava čaju je veľmi jednoduchá. Stačí do cca 2 dcl skleneného pohára vložiť 5 - 6g kvalitného čaju, zaliať studenou vodou (ideálne je použiť filtrovanú vodu), a ponechať lúhovať asi 10 minút.
Hotový čaj sa dá buď zliať do ďalšieho pohára, alebo priamo popíjať z toho, v ktorom sa lúhoval.
Bio Kabuse Hot Or Cold
Prvotriedny zelený japonský čaj vhodný na prípravu "na studeno" - macerovaním.
Lung Ching Shi Feng Dračia studňa z Levieho vrcholčeku, zber apríl 2008
Tradične spracovaný Lung Ching z privátnej záhrady na úpätí hory Shi Feng.
Lu Xue Ya Zelený sneh, zber apríl 2008
Nová sorta čínskeho zeleného čaju, ktorého história sa len začína písať.
Zhu Cha Special Grade Perlový čaj, zber jar 2008
Veľmi kvalitná trieda zeleného čaju z provincie Zhejiang.
Sencha Houraien
Čajové lístky na výrobu tohto výborného japonského čaju boli zbierané v okolí dedinky Kamo.
Wen Shan Bao Zhong Winter Crop
Tento výborný čaj pochádza z ručne zbieraného zimného zberu z Tchajwanskej oblasti Wen Shan.